Безкоштовна доставка від 3000 грн
0-800-75-71-75 Безкоштовно зі всіх номерів
Підбір за фільтрами

Часті питання про автокрісла

1 cічня 2008 2976

Навіщо потрібно автокрісло?

Автокрісло - це єдиний безпечний спосіб перевозити дитину в машині. Вони використовуються з народження до 12 років (145 см). Крім безпеки - це ще і комфорт, як для малюка так і для батьків. Адже дитині комфортно в ергономічному сидінні, яке розраховане саме під його вік і габарити, а водія нічого не відволікає від дороги.

 

Чи потрібно нам автокрісло, якщо ми їздимо не далеко, в магазин, садок, поліклініку?

Однозначно треба! Адже виїжджаючи на проїжджу частину ви автоматично стаєте учасником дорожнього руху і навіть якщо ви впевнені в собі, то не можете бути впевнені в інших водіях. Жодні мамині руки не втримають малюка, адже при зіткненні на швидкості 50 км / год, вага дитини збільшується майже в 30 разів.

 

Чому необхідно перевозити дитину в автокріслі так довго (до 12 років/145 см) і чи не буде йому там тісно?

На кожну вікову групу передбачена своя конструкція автокрісла, яка повністю відповідає габаритам дитини. Тому в будь-якому віці маленькому пасажиру буде комфортно. А наявність росту 145 см, вже дозволяє безпечно кріпити дитину автомобільним ременем без утримуючого пристрою. Плечова і тазова лямки ременя ляжуть правильно і в разі ДТП не завдадуть шкоди животу і шиї дитини.

 

Чи можу я встановити автокрісло на переднє сидіння?

Так, тільки перед цим слід відключити подушку безпеки, якщо така є. Якщо вона спрацює, то може вибити крісло з кріплення або травмувати малюка.

 

Чи обов'язково в міру росту дитини купувати усі групи автокрісел (0+, 1, 2-3)?

Бажано, адже це логічна послідовність крісел, група 0+ (з народження до 15 міс), група 1 (з 15 міс до 4 років), група 2-3 (з 4 років до 12 років). Кожна група ідеально підходить під певний вік дитини, що забезпечує їй максимальний захист і комфорт. Але також є і універсальні або комбіновані групи, які охоплюють більш тривалий діапазон використання. Група 0+/1 (з народження до 4 років), група 1-2-3 (з 9 місяців до 12 років), група 0+/1/2/3 (з народження до 12 років).

 

Чи можу я встановити автокрісло в стару машину?

Так. Існує два типи кріплення, на систему IsoFix і автомобільним триточкова ременем. Якщо перший спосіб більше підходить для нових автомобілів, то останній універсальний для всіх машин, обладнаних штатними ременями безпеки. Чи підходить вам автокрісло з кріпленням IsoFix можна дізнатися тут.

 

У мене троє дітей, чи можу я встановити три крісла на задньому сидінні машини?

Однозначної відповіді тут на жаль, немає. Потрібно дивитися на габарити машини і індивідуально підбирати кожне автокрісло окремо. На нашій практиці були такі випадки і в деяких з них нам вдавалося допомогти людині.

 

Автокрісло - це дорого, чи можу я купити альтернативні, більш дешеві, утримуючі пристрої?

На сьогоднішній день автокрісло - це єдиний безпечний спосіб перевезення дитини в машині. Тому можна розглянути більш бюджетні варіанти, але ні в якому разі не альтернативні. Із запропонованих аналогів на ринку можна виділити:

  • бескаркасное автокрісло
  • адаптер ременя
  • бустер

І якщо останній пристрій ще можна розглянути до використання для дітей зростом від 135 см, то перші два - це просто обманка, яка не несе ні комфорту, ні безпеки. Результати краш-тестів з бустерами можна подивитися тут.

 

Від чого залежить ціна автокрісла? Чому моделі на один і той же віковий діапазон можуть сильно відрізнятися в ціні?

Перше, що впливає на ціну - це метод кріплення. Як правило, крісла, які кріпляться на систему IsoFix коштують дорожче, ніж які призначені для кріплення автомобільним паском.
Друге - це країна виробник, бренд, його репутація, результати краш-тестів і тд. З лідерів країн можна виділити Голландію, Німеччину і країни Скандинавії. З брендів Britax-Romer, Recaro, Maxi-Cosi, BeSafe, Cybex.
Третє - це додаткові опції та елементи комфорту у крісла. Бічний захист, різні запатентовані технології, системи сигналізування вірної установки, підстаканники, динаміки в підголівнику, преміальні тканини і багато іншого, також може впливати на ціну автокрісла.

 

 

Вибір дитячого автокрісла - це дуже важливий і відповідальний момент, тому якщо виникають сумніви в правильності свого вибору ви завжди можете звернутися до нас за телефоном гарячої лінії 0-800-75-71-75 (безкоштовно) або ж відвідати наші магазини  у Києві, Одесі, Тернополі, Дніпрі, та Львові. Там ви отримаєте якісну консультацію, відповіді на всі питання і навіть особисто зможете протестувати необхідний вам продукт.