0-800-75-71-75 Безкоштовно зі всіх номерів
Підбір за фільтрами

Правила зберігання дитячих колясок: поради експертів

4 листопада 2020 4194

Дуже часто батьки в очікуванні народження малюка забувають про все на світі, навіть про те, де зберігати коляску новонародженої дитини. Це питання має турбувати ще до покупки самої коляски, адже якщо немає гаража або балкона, її доведеться зберігати у квартирі. Але про все послідовно.

Місця для зберігання дитячого транспорту

Існує безліч способів зберігання. Серед них:

  • прямо у квартирі;
  • в під'їзді (тамбурі);
  • в гаражі;
  • в багажнику автомобіля;
  • на складі відповідального зберігання.

Кожен зі способів слід розглянути більш детально, з'ясувати всі його переваги й недоліки. Але для початку варто розібратися, про яке зберіганні взагалі йде мова. Якщо це час від прогулянки до прогулянки, залишати коляску потрібно поблизу. Якщо ж потрібен тривалий період зберігати несезонну модель (літню - взимку), можна звернутися і в компанії, що пропонують послуги відповідального зберігання. В такому місці дитячий транспорт буде перебувати в безпеці, але це буде коштувати грошей.

Як зберігати коляску у квартирі?

У будь-якій міській квартирі є відразу кілька місць, де можна розташувати коляску. Найчастіше це балкон або коридор. Але при невеликій площі житла буде потрібно зберігати її прямо в житловій кімнаті. Власникам невеликої квартири слід заздалегідь подумати про конструкцію коляски: потрібно вибрати таку модель, яка складається до компактних розмірів.

Один з найпопулярніших варіантів - розміщення на балконі. Тут досить вільного місця. Якщо мова йде про зберігання несезонної моделі, а балкон неопалювальний, то буде потрібно спеціальний чохол. Накривати коляску взимку обов'язково: так вона гарантовано прослужить ще кілька сезонів.

Щоб уберегти рухомі механізми (колеса, гальма) від заклинювання після тривалого простою, їх потрібно акуратно змастити. Не варто допускати попадання масла на інші матеріали (гуму, шкіру, пластик), інакше це може зруйнувати їх.

Зберігання в під'їзді

Багато батьків вибирають зберігання коляски в під'їзді, зокрема, жителі верхніх поверхів багатоповерхівок. Цей спосіб можна розглядати тільки в тому випадку, якщо в будинку встановлено система безпеки, домофон або є консьєрж. Багато батьків влаштовують в холі першого поверху міні-парковку для дитячих транспортних засобів.

Такий спосіб дозволяє не займати місце у квартирі та не витрачати сили, піднімаючи коляску на верхні поверхи. Але цей варіант можна вибирати тільки в тому випадку, якщо серед мешканців під'їзду немає неблагонадійних людей, які можуть вкрасти або зіпсувати дитячу коляску.

Уникнути крадіжки допоможе пристібування коляски до батареї за допомогою тросів, які використовують велосипедисти. Крім того, після кожної прогулянки потрібно накривати транспорт поліетиленовою плівкою, щоб його не забруднили інші діти.

Зберігання в гаражі або багажнику авто

Варіант з гаражем підходить тільки в тій ситуації, якщо сам гараж знаходиться в безпосередній близькості до будинку. Також буде потрібно спеціальний чохол для зберігання коляски. Він допомагає захистити матеріали та механізми від попадання пилу, вихлопних газів, бензину.

Іноді батьки залишають коляску прямо в багажнику авто. Для такого випадку потрібно мити колеса після кожного використання, щоб не бруднити багажник. Чохол з поліетилену або іншого матеріалу також слід застосовувати.

Купівля дитячих колясок і аксесуарів до них

Величезний вибір дитячих колясок і аксесуарів пропонує інтернет-магазин avtokrisla.com. У каталозі зібрані найпопулярніші новинки та перевірені моделі попередніх років за найкращими цінами в Україні.

Купити товари від Britax, Mima Xari, Thule, Easy Walker, Cybex та інших відомих брендів ще ніколи не було так вигідно. Інтернет-магазин регулярно пропонує знижки й розпродажі. В ході акцій є можливість придбати вподобану модель на 20-30% дешевше. У широкому асортименті представлені різноманітні аксесуари (надувні колеса, бампери, сумки, кошики, муфти, конверти, матраци). Інтернет-магазин дозволяє підготувати дитину до прогулянок, починаючи з перших днів його життя.