0-800-75-71-75 Безкоштовно зі всіх номерів
Підбір за фільтрами

Допомагаємо захищати дітей з 2005 року

31 травня 269

1 червня в усьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей, який покликаний нагадувати про важливість дотримання дитячих прав. Офіційно це свято заснували у листопаді 1949 року, коли в Парижі було ухвалено Декларацію прав дитини.

Чи не найголовнішим у ній є право на життя й безпеку, і ми, як компанія, яка з 2005 року займається питанням захисту дітей в автомобілях, ставимося до нього вкрай серйозно.

На жаль, статистика ресурсу Опендатабот свідчить, що кількість ДТП з постраждалими дітьми зростає з року в рік. За перші чотири місяці 2024 року сталося аж 956 таких аварій — це майже на чверть більше, ніж за аналогічний період минулого року. А кількість ДТП з вини дітей за цей час зросла у 1,4 раза.

Така динаміка нас зовсім не тішить, але ми продовжуємо роботу в напрямку того, щоб кожна автівка, в якій подорожує дитина, була обладнана надійним автокріслом. За майже 19 років команда Avtokrisla.com продала понад 170 тисяч автокрісел. Ми щасливі бути причетними до цієї важливої справи та не збираємося зупинятися!

За роки нашої роботи ми неодноразово стикалися з ситуаціями, коли якісне та правильно підібране автомобільне крісло рятувало дітей від серйозних травм і навіть смерті. Бували випадки, коли автомобілі потрапляли в жахливі аварії, вилітали в кювет або навіть переверталися, а діти лишалися неушкодженими, адже перебували в автокріслах. Саме тому так важливо використовувати автокрісла у поїздках з малюками, хай то далека подорож чи короткий візит до найближчого супермаркету. Ми дуже радіємо, коли відповідальне ставлення батьків рятує життя та здоров’я дітей. 

Як ви можете зробити автомобільні подорожі безпечнішими для дітей?

  • обирайте моделі від відомих брендів, які пройшли краш-тести та отримали сертифікат I-Size (ECE 129), адже дешеве автокрісло без сертифікатів дорівнює його відсутності;
  • підбирайте крісло відповідно до віку, зросту й ваги;
  • якомога довше встановлюйте автокрісло проти напрямку руху автомобіля, як мінімум до 15 місяців і як максимум до 7 років;
  • не купуйте дітям до 12 років автокрісла-бустери без спинки та боковин, адже це лише імітація захисту;
  • встановлюйте автокрісло за інструкцією та правильно пристібайте дитину; якщо ви не впевнені, як зробити це без помилок, наші спеціалісти завжди раді вам допомогти;
  • після ДТП, навіть незначного, обов'язково замінюйте автокрісло на нове, адже його внутрішні матеріали покликані «погасити» удар, тому при поштовху в них утворюються мікротріщини.

З останнім пунктом допоможе мережа Avtokrisla.com, адже якщо ви маєте автокрісло від Britax Römer, Maxi-Cosi або Recaro, то можете скористатися нашою програмою обміну автокрісел за символічною ціною. Все дуже просто і чесно: від вас вимагається лише чек, протокол поліції та кілька документів. Після їх підтвердження та огляду пошкодженого автокрісла вам буде надано аналогічну або максимально схожу модель, яка є в наявності.

За час дії програми ми обміняли чимало автокрісел наших клієнтів. Серед них був і наш Клієнт, машину якого занесло на зустрічну смугу, а звідти викинуло у кювет глибиною близько двох метрів й за інерцією перевернуло на дах. На щастя, усі в машині були пристебнуті ременями безпеки, а дитина знаходилася в автокріслі від бренду Britax Römer, тож сім’я відбулася переляком і змогла самостійно покинути салон. Ми з радістю замінили пошкоджене автокрісло на аналогічне, аби родина й надалі подорожувала безпечно.

Також не забуваємо інформувати малечу про правильне поводження на узбіччях, пішохідних переходах та безпосередньо у транспорті. Для цього ми спільно з патрульною поліцією проводили заходи, де розповідали про прості правила, що рятують життя. Долучитися до просвітницького процесу під силу кожному: розкажіть своїм малюкам, що можна, а що не можна робити на дорозі чи біля неї.

Зробімо цей світ безпечнішим для дітей!